duminică, 29 iunie 2014
Pui de prepeliţă în incubator cleo 5.
Dupa o perioada de 16 zile în care ouale stau în incubator,fiind întoarse de doua ori zilnic, au apărut minunile.
luni, 9 iunie 2014
Prepeliţe

În timp, am selectat exemplarele care s-au dezvoltat mai mult şi le-am
format o matcă din care am produs ouăle pentru viitoarele generaţii de pui,
astfel că o prepeliţă sacrificată, gata pentru livrare cântăreşte aprox. 170g.
duminică, 8 iunie 2014
Prin mica stupina.
Eu începator, anul "slab". Din cauza ploilor am pierdut salcâmul. Şi dupa cum spuneam, fiind începător, nu am fost atent aşa că albinele mi-au roit, slăbind şi mai mult familiile.
Aşteptăm teiul!
Aşteptăm teiul!
sâmbătă, 7 iunie 2014
luni, 12 mai 2014
duminică, 4 mai 2014
Prepeliţe sacrificate
vineri, 2 mai 2014
Stufat de iepure
Ingrediente:
-iepure
-ceapa verde
-vin rosu, sec
-bulion
-usturoi
-boia iute
-piper (boabe)
-foi dafin
-cimbru
-sare
-patrunjel verde
Mod de preparare:
Se aşază carnea de iepure intr-o tavă dupa care se acopera cu apa şi 200 ml de vin şi se adauga un praf de sare. Se taie ceapa la aproximativ 5-8 cm şi se pune peste iepure. Se adaugă 2-3 foi de dafin şi piperul. Se acopera tava cu o folie de aluminiu (se înţeapă cu o scobitoare în câteva locuri) pentru a fierbe carnea şi se introduce în cuptor, la foc mare. Când am considerat ca au fiert ingredientele iniţiale, luăm folia şi lăsăm, la foc mediu, să se rumenească pe o parte carnea după care o întoarcem si pe cealaltă parte (nu trebuie să se evapore toată apa). După ce s-a rumenit şi pe o parte şi pe cealaltă, adaugam compoziţia din puţină apă, boia, usturoi taiat rondele cu cuţitul, bulion şi cimbru. Se mai lasă 5 minute la cuptor. După ce oprim focul, se presară pătrunjel verde, tocat.
Poftă bună!
-iepure
-ceapa verde
-vin rosu, sec
-bulion
-usturoi
-boia iute
-piper (boabe)
-foi dafin
-cimbru
-sare
-patrunjel verde
Mod de preparare:
Se aşază carnea de iepure intr-o tavă dupa care se acopera cu apa şi 200 ml de vin şi se adauga un praf de sare. Se taie ceapa la aproximativ 5-8 cm şi se pune peste iepure. Se adaugă 2-3 foi de dafin şi piperul. Se acopera tava cu o folie de aluminiu (se înţeapă cu o scobitoare în câteva locuri) pentru a fierbe carnea şi se introduce în cuptor, la foc mare. Când am considerat ca au fiert ingredientele iniţiale, luăm folia şi lăsăm, la foc mediu, să se rumenească pe o parte carnea după care o întoarcem si pe cealaltă parte (nu trebuie să se evapore toată apa). După ce s-a rumenit şi pe o parte şi pe cealaltă, adaugam compoziţia din puţină apă, boia, usturoi taiat rondele cu cuţitul, bulion şi cimbru. Se mai lasă 5 minute la cuptor. După ce oprim focul, se presară pătrunjel verde, tocat.
Poftă bună!
Abonați-vă la:
Postări (Atom)