Pagini

vineri, 2 mai 2014

Stufat de iepure

     Ingrediente:
Vechea Ograda
         -iepure
         -ceapa verde
         -vin rosu, sec
         -bulion
         -usturoi
         -boia iute
         -piper (boabe)
         -foi dafin
         -cimbru
         -sare
         -patrunjel verde

     Mod de preparare:
         Se aşază carnea de iepure intr-o tavă dupa care se acopera cu apa şi 200 ml de vin şi se adauga un praf de sare. Se taie ceapa la aproximativ 5-8 cm şi se pune peste iepure. Se adaugă 2-3 foi de dafin şi piperul. Se acopera tava cu o folie de aluminiu (se înţeapă cu o scobitoare în câteva locuri) pentru a fierbe carnea şi se introduce în cuptor, la foc mare. Când am considerat ca au fiert ingredientele iniţiale, luăm folia şi lăsăm, la foc mediu, să se rumenească pe o parte carnea după care o întoarcem si pe cealaltă parte (nu trebuie să se evapore toată apa). După ce s-a rumenit şi pe o parte şi pe cealaltă, adaugam compoziţia din puţină apă, boia, usturoi taiat rondele cu cuţitul, bulion şi cimbru. Se mai lasă 5 minute la cuptor. După ce oprim focul, se presară pătrunjel verde, tocat.
         Poftă bună!

Vechea Ograda

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

publicitate online