Pagini

duminică, 4 mai 2014

Prepeliţe sacrificate

          Pentru duminica aceasta, un cunoscut, a renunţat la ideea de a face un grătar pentru invitaţi deoarece plouă, astfel că ne-a sunat să îi pregătim "vreo 16 prepeliţe".
          În mai puţin de o oră juma'te, l-am contactat.

Vechea OgradăVechea OgradăVechea Ogradă

Vechea Ogradă
Prepeliţe

vineri, 2 mai 2014

Stufat de iepure

     Ingrediente:
Vechea Ograda
         -iepure
         -ceapa verde
         -vin rosu, sec
         -bulion
         -usturoi
         -boia iute
         -piper (boabe)
         -foi dafin
         -cimbru
         -sare
         -patrunjel verde

     Mod de preparare:
         Se aşază carnea de iepure intr-o tavă dupa care se acopera cu apa şi 200 ml de vin şi se adauga un praf de sare. Se taie ceapa la aproximativ 5-8 cm şi se pune peste iepure. Se adaugă 2-3 foi de dafin şi piperul. Se acopera tava cu o folie de aluminiu (se înţeapă cu o scobitoare în câteva locuri) pentru a fierbe carnea şi se introduce în cuptor, la foc mare. Când am considerat ca au fiert ingredientele iniţiale, luăm folia şi lăsăm, la foc mediu, să se rumenească pe o parte carnea după care o întoarcem si pe cealaltă parte (nu trebuie să se evapore toată apa). După ce s-a rumenit şi pe o parte şi pe cealaltă, adaugam compoziţia din puţină apă, boia, usturoi taiat rondele cu cuţitul, bulion şi cimbru. Se mai lasă 5 minute la cuptor. După ce oprim focul, se presară pătrunjel verde, tocat.
         Poftă bună!

Vechea Ograda

joi, 17 aprilie 2014

Vreau să mâncam sanatos!

                  Am observat că majoritatea produselor pe care la cumparam din magazine erau ori lipsite de gust ori  gustul natural sau culoarea erau create prin diverse substanţe chimice, despre care am auzit că sunt extrem de dăunătoare pentru oameni.
            Deasemenea, cunoscând adevăratele produse crescute în curtea bunicilor, am hotărât, în familie că ar fi mai bine să punem "pe picioare" o mica ferma de animale pe care sa le hranim cu produse cat se poate de naturale. Spunem "cât se poate de naturale" pentru că numai în condiţii de laborator apa e apă, oxigenul e oxigen; în condiţii naturale, ploaia care cade pe sol şi irigă culturile de plante, "spală" atmosfera de praf, fum, ş.a.m.d. astfel că nu credem în ideea utopică ce, mai nou, obsedează lumea, de ECO sau BIO.
             În timp, cu cei cunoscuti, am discutat şi care mai de care s-a "lăudat" cu preparatele culinare homme-made, ba chiar, unii prieteni au fost serviţi cu astfel de bunătăţi fiind invitaţi la diverse ocazii. Mulţii uitaseră gustul păsărilor crescute la sol, în libertate. Cineva a exclamat: "Maamăă, nu am mai mâncat d'asta de când era mamaia!"
             Aşadar, din discuţii, mulţi cunoscuţi au aflat ca avem propria noastră ograda şi ne-au contactat pentru a le da prepeliţe, iepuri sau cum ne-a zis cineva, "un cocoş".
             Acest fapt, ne-a determinat să creştem puţin efectivul ogrăzii, mai ales că prietenii le-au recomandat prietenilor lor să cumpere carne sau ouă de prepeliţă de la noi.
publicitate online