Pagini

duminică, 29 iunie 2014

Pui de prepeliţă în incubator cleo 5.

         
                 Dupa o perioada de 16 zile în care ouale stau în incubator,fiind întoarse de doua ori zilnic,  au apărut minunile.
          


vechea ograda
Pui în incubator Cleo 5
vechea ograda
Pui in incubator Cleo 5

luni, 9 iunie 2014

Prepeliţe



Creşterea prepeliţelor, a fost o idee care ne-a venit în urmă cu doi ani, fiind conştienţi  de calităţile nutritive ale ouălor produse de ele. Am căutat pe piaţă furajul care nu are incluse în compoziţie elemente nutritive de provenienţă animală precum făina de oase, făina de peşte sau  făina de sânge şi nici hormoni de creştere dar care să întreţină o viaţă sănătoasă a prepeliţelor. Deasemenea, efectivul fiind mic, rar ajungând la 300, nu a fost necesară introducerea în alimentaţie a antibioticelor, cu atât mai mult cu cât, după ajungerea la maturitate, ele sunt sacrificate pentru consum propriu sau livrate cunoştinţelor.
În timp, am selectat exemplarele care s-au dezvoltat mai mult şi le-am format o matcă din care am produs ouăle pentru viitoarele generaţii de pui, astfel că o prepeliţă sacrificată, gata pentru livrare cântăreşte aprox. 170g.

duminică, 8 iunie 2014

Prin mica stupina.

          Eu începator, anul "slab". Din cauza ploilor am pierdut salcâmul. Şi dupa cum spuneam, fiind începător, nu am fost atent aşa că albinele mi-au roit, slăbind şi mai mult familiile.
          Aşteptăm teiul!
vecheaograda@yahoo.ro












duminică, 4 mai 2014

Prepeliţe sacrificate

          Pentru duminica aceasta, un cunoscut, a renunţat la ideea de a face un grătar pentru invitaţi deoarece plouă, astfel că ne-a sunat să îi pregătim "vreo 16 prepeliţe".
          În mai puţin de o oră juma'te, l-am contactat.

Vechea OgradăVechea OgradăVechea Ogradă

Vechea Ogradă
Prepeliţe

vineri, 2 mai 2014

Stufat de iepure

     Ingrediente:
Vechea Ograda
         -iepure
         -ceapa verde
         -vin rosu, sec
         -bulion
         -usturoi
         -boia iute
         -piper (boabe)
         -foi dafin
         -cimbru
         -sare
         -patrunjel verde

     Mod de preparare:
         Se aşază carnea de iepure intr-o tavă dupa care se acopera cu apa şi 200 ml de vin şi se adauga un praf de sare. Se taie ceapa la aproximativ 5-8 cm şi se pune peste iepure. Se adaugă 2-3 foi de dafin şi piperul. Se acopera tava cu o folie de aluminiu (se înţeapă cu o scobitoare în câteva locuri) pentru a fierbe carnea şi se introduce în cuptor, la foc mare. Când am considerat ca au fiert ingredientele iniţiale, luăm folia şi lăsăm, la foc mediu, să se rumenească pe o parte carnea după care o întoarcem si pe cealaltă parte (nu trebuie să se evapore toată apa). După ce s-a rumenit şi pe o parte şi pe cealaltă, adaugam compoziţia din puţină apă, boia, usturoi taiat rondele cu cuţitul, bulion şi cimbru. Se mai lasă 5 minute la cuptor. După ce oprim focul, se presară pătrunjel verde, tocat.
         Poftă bună!

Vechea Ograda

publicitate online