duminică, 29 iunie 2014
Pui de prepeliţă în incubator cleo 5.
Dupa o perioada de 16 zile în care ouale stau în incubator,fiind întoarse de doua ori zilnic, au apărut minunile.
luni, 9 iunie 2014
Prepeliţe
Creşterea prepeliţelor, a fost o
idee care ne-a venit în urmă cu doi ani, fiind conştienţi de calităţile
nutritive ale ouălor produse de ele. Am căutat pe piaţă furajul care nu are incluse în compoziţie elemente nutritive
de provenienţă animală precum făina de oase, făina de peşte sau făina de sânge şi nici hormoni de creştere
dar care să întreţină o viaţă sănătoasă a prepeliţelor. Deasemenea, efectivul
fiind mic, rar ajungând la 300, nu a fost necesară introducerea în alimentaţie
a antibioticelor, cu atât mai mult cu cât, după ajungerea la maturitate, ele
sunt sacrificate pentru consum propriu sau livrate cunoştinţelor.
În timp, am selectat exemplarele care s-au dezvoltat mai mult şi le-am
format o matcă din care am produs ouăle pentru viitoarele generaţii de pui,
astfel că o prepeliţă sacrificată, gata pentru livrare cântăreşte aprox. 170g.
duminică, 8 iunie 2014
Prin mica stupina.
Eu începator, anul "slab". Din cauza ploilor am pierdut salcâmul. Şi dupa cum spuneam, fiind începător, nu am fost atent aşa că albinele mi-au roit, slăbind şi mai mult familiile.
Aşteptăm teiul!
Aşteptăm teiul!
sâmbătă, 7 iunie 2014
luni, 12 mai 2014
duminică, 4 mai 2014
Prepeliţe sacrificate
vineri, 2 mai 2014
Stufat de iepure
Ingrediente:
-iepure
-ceapa verde
-vin rosu, sec
-bulion
-usturoi
-boia iute
-piper (boabe)
-foi dafin
-cimbru
-sare
-patrunjel verde
Mod de preparare:
Se aşază carnea de iepure intr-o tavă dupa care se acopera cu apa şi 200 ml de vin şi se adauga un praf de sare. Se taie ceapa la aproximativ 5-8 cm şi se pune peste iepure. Se adaugă 2-3 foi de dafin şi piperul. Se acopera tava cu o folie de aluminiu (se înţeapă cu o scobitoare în câteva locuri) pentru a fierbe carnea şi se introduce în cuptor, la foc mare. Când am considerat ca au fiert ingredientele iniţiale, luăm folia şi lăsăm, la foc mediu, să se rumenească pe o parte carnea după care o întoarcem si pe cealaltă parte (nu trebuie să se evapore toată apa). După ce s-a rumenit şi pe o parte şi pe cealaltă, adaugam compoziţia din puţină apă, boia, usturoi taiat rondele cu cuţitul, bulion şi cimbru. Se mai lasă 5 minute la cuptor. După ce oprim focul, se presară pătrunjel verde, tocat.
Poftă bună!
-iepure
-ceapa verde
-vin rosu, sec
-bulion
-usturoi
-boia iute
-piper (boabe)
-foi dafin
-cimbru
-sare
-patrunjel verde
Mod de preparare:
Se aşază carnea de iepure intr-o tavă dupa care se acopera cu apa şi 200 ml de vin şi se adauga un praf de sare. Se taie ceapa la aproximativ 5-8 cm şi se pune peste iepure. Se adaugă 2-3 foi de dafin şi piperul. Se acopera tava cu o folie de aluminiu (se înţeapă cu o scobitoare în câteva locuri) pentru a fierbe carnea şi se introduce în cuptor, la foc mare. Când am considerat ca au fiert ingredientele iniţiale, luăm folia şi lăsăm, la foc mediu, să se rumenească pe o parte carnea după care o întoarcem si pe cealaltă parte (nu trebuie să se evapore toată apa). După ce s-a rumenit şi pe o parte şi pe cealaltă, adaugam compoziţia din puţină apă, boia, usturoi taiat rondele cu cuţitul, bulion şi cimbru. Se mai lasă 5 minute la cuptor. După ce oprim focul, se presară pătrunjel verde, tocat.
Poftă bună!
Abonați-vă la:
Postări (Atom)